Pääskynpesästä vahvat siivet elämään

Päiväkoti Pääskynpesä tarjoaa lapsille turvallisen varhaiskasvatuspaikan uusissa viihtyisissä tiloissa Lahden keskustassa. Toiminnan lähtökohtana on Raamattuun pohjautuva kristillinen arvomaailma.

Pääskynpesä on Lahden vapaaseurakunnan omistama yksityinen päiväkoti, joka noudattaa valtion ja kunnan lasten varhaiskasvatuksesta antamia säännöksiä ja ohjeita omalla lämpimällä otteellaan. Lapsia hoidamme viidessä ryhmässä ja tarjoamme myös esikouluopetusta. Varhaiskasvatusta tarjoavia varhaiskasvatuspaikkoja 1–6-vuotiaille on uudistuneessa päiväkodissamme yhteensä 136.
Pääskynpesästä on 30 vuoden aikana lennähtänyt vahvoin siivin koulumaailmaan jo satoja lapsia. Päiväkodillamme on siis jo pitkät perinteet ja pitkäaikainen kokemus laadukkaasta varhaiskasvatustyöstä. Näitä perinteitä vaalimme nyt uusissa ihanissa tiloissamme, jotka avautuivat Humpulankadulle syyskuussa 2018.
Lahtelaiset perheet voivat hyödyntää meillä Lahden kaupungin palveluseteliä, jonka ansiosta perheet maksavat yksityisestä varhaiskasvatuksesta kunnallista vastaavan maksun. Autamme kaikissa palvelusetelin käyttöön liittyvissä yksityiskohdissa. Lue lisää varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista.
Arkisissa puuhissa ohjaamme lapsia kunnioittamaan elämää, hyväksymään erilaisuutta, erottamaan oikean ja väärän sekä oppimaan aitoa yhteyttä ja välittämistä. Kohtaamme lapset ja perheet tasa-arvoisina taustaan, perimään, uskontoon tai kulttuuriin katsomatta. Tahdomme olla myös vanhempien tukena heidän kasvatustyössään. Tutut aikuisemme kohtaavat jokaisen lapsen ja perheenjäsenet päivittäin arvokkaina yksilöinä.
Teemme tiivistä yhteistyötä konservatorion musiikkileikkikoulun kanssa, ja liikuntaan tarjoamme monenlaisia mahdollisuuksia päivän aikana. Liikuntavälineet ovat aina esillä ja hyödynnämme aktiivisesti lähiympäristön puistoja sekä luontoa. Näin tuemme lasten luontaista liikkumista. Lue lisää päiväkotimme arjesta.