Turvallinen varhaiskasvatuspäivä Pääskynpesässä


Varhaiset aamut on aina omistettu lapsentahtiselle leikille. Aamupuuron jälkeen touhuamme pienryhmissä: askartelemme erilaisia kädentaitoja harjoittaen, musisoimme, pidämme pieniä liikuntatuokioita, retkeilemme ja ulkoilemme.

Pääskynpesän kesäulkoiluun kuuluvat hauskat ja sopivasti jännittävät Mörri-retket metsään. Hellepäivinä saatamme retkeillä Mytäjäisten rannalle uimaan. Talvella on vuorossa hiihtoa ja luistelua, kinosretkiä sekä vauhdikkaita laskuja liukurimäessä. Iltapäivät ennen ulkoilua rauhoitetaan aina lasten omille leikeille.

Muskari Pääskynpesässä


Teemme aktiivista yhteistyötä Lahden konservatorion kanssa. Keskiviikko-iltapäivisin on tarjolla laadukasta ja innostavaa muskaritoimintaa, johon perheet voivat halutessaan ilmoittaa lapsensa mukaan. Näin lapsi saa mukavan musiikkiharrastuksen päiväkotipäivän päätyttyä ja arkiset illat jäävät perheen yhteisille touhuille. Conciksen muskari maksaa perheiltä konservatorion kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisen hinnan. Lisätietoa muskaritoiminnasta konservatorion sivuilta

Ulkoilu


Päiväkotimme sijaitsee aivan Lahden keskustassa, joten aamupäivisin voimme hyödyntää kaupungin leikkipuistoja sekä lähiretkeillä Radiomäen ja Urheilukeskuksen metsissä ja kentillä. Myös sisäliikunta kuuluu Pääskynpesän arkeen jokaisella viikolla.

Keskeisen sijainnin ansiosta pääsemme helposti myös uimahalliin, kirjastoon, teatteriin ja konsertteihin. Näin lapsille tarjoutuu tilaisuus harjoitella turvallisesti aikuisten kanssa liikenteessä liikkumista ja käyttäytymistä erilaisissa tilanteissa.

Alle 3-vuotiaiden ryhmä ulkoilee pääsääntöisesti omassa pihassa, mutta myös puistoretkiä tehdään joka viikko. Iltapäiväulkoilu on aina kaikissa ryhmissä omassa pihassa.

Lastenkirkot


Pääskynpesässä kristilliset arvot ovat näkyvä osa kasvatusta. Koko päiväkodin yhteiset lastenkirkot pidetään perjantaisin. Laulamme yhdessä ja rukoilemme pienen alkurukouksen.

Raamatun kertomuksia ja kristillisiä arvoja, kuten toisen kunnioittamista ja arvostamista, anteeksipyytämistä ja -antamista, tarinallistamme lapsen tasolle muun muassa draaman ja nukketeatterin keinoin.

Päivälepo


Pääskynpesä hiljentyy päivälepoon kello 11.30–14.00. Tällä välillä lapsi saa rauhoittua/nukkua tarvitsemansa lepohetken jaksaakseen päivän iloisena kotiinlähtöön saakka. Luemme lapsille yhteisen sadun ja kuuntelemme rauhallista musiikkia. Nukkua saa tarvittaessa aina kello 14 asti. Aikaisemmin heräävät lapset nousevat leikkimään toiseen tilaan.